window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-BK51NCSP4Z'); Ергономичност | TRIDI

Ергономичност

Ергономията е сравнително нова наука, свързана с оптималното адаптиране на оборудването, устройствата и интериора в съответствие с нашите физически предразположения и социални нужди. Тя се прилага в почти всяка област, насочена към производството на стоки за удобство и във връзка с работната среда и условия на труд. Днес, за да се възползваме от откритията в областта на ергономията, се поставя акцент върху проектирането на работни места.

Разграничаваме два подхода към ергономията: концептуален и корективен. Първият въвежда ергономични принципи, като разработва идеи и проектира устройства или интериори. Коригиращата ергономичност се фокусира върху приспособяването на текущите работни станции или устройства към ергономични специфични изисквания.
Проблемите с гръбначния стълб са част от групата заболявания, свързани с цивилизацията. Еволюцията напълно приспособи тялото ни да се движи в изправено положение. Нашите проблеми започват с напредъка на цивилизацията, т.е от начина на живот. Ние сме се развили от изправени същества в седящи. Структурата на гръбначния стълб е адаптирана към движение, а не да седи или да стои неподвижно.

Препоръчителният метод за превенция на болките в гърба включва избягване на продължителни периоди на застой, но това се оказва невъзможно за много професии. Най-добрата позиция, благоприятстваща възстановяването на диска, е легнало положение. Но това е невъзможно за много дейности, друго решение би било модерен механизъм, който да минимизира прекомерния натиск, предлаган от ергономичните Триди столовеТой регулира ъгъла на облегалката, променяйки лесно позицията и променяйки налягането на дисковете на гръбначния стълб.

Това е единственото устройство, което решава проблема, свързан с работата пред компютъра. Използването на лаптопи с вградени клавиатури и екрани води до неправилно положение на главата при работа и тъй като главата е постоянно наведена. Това е една от причините за повишено напрежение, компресия на дисковете, умора и редица състояния (включително болка в шията, главоболие, болка в областта между гърдите и т.н.).

Триди предлага активна облегалка за глава, чиято настройка позволява главата да се позиционира в облекчаващо положение.

Мебелите и уредите в офиса трябва да бъдат удобни за всички служители, т.е да бъдат гъвкави, с различни механизми за регулиране и нагласяване.

Започнете да пишете, за да видите продуктите, които търсите.